fbpx

WATER

SODIUM LAURETH SULFATE

Acest produs creaza spume foarte stabile si prin urmare nu are nevoie de aditivii obisnuiti care se folosesc la producerea produselor detergente ( sampoane, spume de baie, detergenti intimi, etc.), pentru a mari in mod artificial spuma pe care, in mod natural si calitativ in acelasi timp, detergentul nu este in masura sa-l ofere.

Aceasta substanta are si o mare putere de dispersare a sapunurilor calcaroase ( de exemplu, murdaria care se formeaza in timpul spalarii parului si scalpului – dungi inchise la culoare pe chiuvete sau pe cada)

Acest tip particular de sodium laureth sulfate ( care apartine din punct de vedere chimic familiei tensioactivilor anionici), este produs in baza unui procedeu de rafinare care-l fac sa nu contina ioni fier si ioni clor.

Acest lucru permite ingredientului  sa fie utilizat in formule de o calitate foarte ridicata si adaptate inclusiv folosirii frecvente.

SODIUM TRIDECETH-7 CARBOXYLATE

Fundamental, acest ingredient este clasificat ca tensioactiv anionic, cu un comportament non ionic-similar, ikndicat pentru sapalari igienizante si dermopurificante a pielii in general, a aprului si a scalpului.

Imbina caracteristicile pozitive ale tensioactivilor non ionici si a celor anionici carboxilati.

Prin urmare, ofera excelente proprietati de spalare, detergente, spumante si emulsionante.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Tolerabilitate cutanata « Nici un semn de intoxicare »
  • Toleranta la nivelul mucoasei oculare « Nici o iritatie »

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Acvest ingredient este o noua molecula cu destinatie cosmetica, recomandata nu numai prin excelentele proprietati detergente dar si pentru toleranta cutanata foarte ridicata cat si toleranta oculara.
Acest ingredient reduce in mod determinat agresivitatea si indicele de iritatie cutanata, reactii specifice tensioactivilor cu terminatia sulfurica si sulfatica.

O alta caracteristica de o ridicata valoare a a cestui ingredient este faptul ca structura sa ramane stabila chiar si in prezenta apei foarte dure si in plus poseda o optima putere de a dispersa sapunurile calcaroase.

Folosirea sa este recomandata in formularea sampoanelor si/sau oricarui detergent delicat ( inclusiv sampoane intime de o calitate ridicata), ne iritanta cat si pentru toate tipurile de demachiante/detergenti pentru fata in special pentru cele cu uz frecvent.

Folosirea sa isi gaseste relevanta atunci cand este integrat in compozitii de un inalt nivel calitativ, permitand astfel spalari septice si dermopurificante, atat in produsele destinate pielii cat si parului.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

• Acest produs reduce semnificativ agresiunea si indicele de iritatie cutanata, tipic tensioactivilor cu terminatie sufonica si sulfatica

LAURAMIDOPROPRYL BETAINE

Acest ingredient face parte si este clasificat in lista tensioactivilor amfoteri si este caracterizat de o compatibilitate foarte ridicata cu toate celelalte familii de tensioactivi.

Are o exceptionala compatibilitate cu pielea si are o mare putere de spumare, de vascozitate si gelificanta.

De asemenea, poseda caracteristici antibacterice si antimicotice (impotriva bolilor provocate de ciuperci microscopice, definite in mod generic « micoze »)

LYSINE CARBOXYMETHYL CYSTEINATE

Acest ingredient, compus din mai multe principii active cu functionalitate specifica si eficacitate clinica, este definit ca antiseboreic prin excelenta si chimic este un complex de aminoacizi sulfurat salificat cu lizina

Functionalitatea acestui ingredient este polivalenta, dar s-a demonstrat eficace in special pentru tratamentul preventiv, de ameliorare si normalizant al scalpului seboreic si cu matreatasi a pielii seboreice, asfixiate si preacneice.

Rolul sau seboechilibrant, caracteristica sulfului organic in legatura de aminoacizi, se verifica la nivelul glandelor sebacee, cu o actiune normalizanta asupra productiei de sebum. In acelasi timp, lizina are o actiune de eliminare a matretii si dermopurificanta.

Demn de specificat este faptul ca acest ingredient, in ciuda eficacitatii clinice semnificative si dovedite, a fost chiar testat, dupa metodele precise ale tehnicii farmacologice, rezultand complet inofensiv.

Eficacitatea clinica si siguranta acestui ingredient au fost confirmate in mod univoc in mai multe centre universitare dintre care :

  • UNIVERSITATEA DIN MILANO, Catedra de farmacologie a Facultatii de medicina si Chirurgie
  • SPITALUL MAGGIORE din Novara, Divizia de Dermatologie
  • UNIVERSITATEA DIN FERRARA, Clinica de Dermatologie

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate  « produsul este complet inofensiv »
  • Toleranta cutanata « totala »
  • Toleranta oculara « totala »
  • Sensibilitate « nu este sensibilizant »

ALCOHOL

Acest produs este clasificat ca fiind antiseptic si anti infectios pentru utilizare locala.

PEG-4 PROLINE LINOLENATE

Concentratia de molecule din  care este compus acest ingredient unic, a demonstrat caracteristici evidente, definite ca : factori de nutritie cutanata si conditionant al parului.

In plus, permite mentinerea nivelului optim de umiditate al pielii, ameliorand in acelasi timp elasticitatea acesteia.

Actiunea sa eutrofica (eutrofia : dezvoltare armonioasa a organismului ca urmare a unei bune nutritii a organismului) s-a demonstrat a fi non-toxica, non-iritanta si non-alergenica.

Aceasta substanta este un bio stimulant cutanat care actioneaza atat la nivelul dermei cat si al epidermei, crescand nivelul de prolina (aminoacid, unul din produsele din sciziunea moleculei proteice) si deci, incetinind procesul de imbatranire al colagenului.

Studiile  farmacocinetice au demonstrat ca structura acesteia favorizeaza completa penetrare cutanata, exercitand o functie trofica si reechilibranta a membranelor celulelor afectate de agentii nocivi exogeni cat si endogeni sau de alta natura.

Cercetarile farmacocinetice au demonstrat cum aceasta substanta este absorbita in proportie relevanta (cca 50%) de catre epidermasi , in mod verosimil retinuta intr-o concentratie ridicata de catre corneocitele epidermei ( stratul cornos al pielii)

In derma, se regaseste o mai mare cantitate de prolina, in urma utilizarii, necesara pentru sinteza colagenului.

Viceversa, acidul linoleic reclama, la acest nivel, o concetratie inferioara celei din epiderma, fiind utilizata aici de catre celulele cu carenta in acizi grasi esentiali.

In concluzie, acest produs  exercita, actionand simultan asupra dermei si epidermei, o actiune eutrofica si dermoprotectiva asigurand astfel integritatea anatomica si functionala a straturilor cutanate sarace in cheratina si deshidratate.

Pentru aceste caracteristici functionale ale sale este definita ca : « molecula capabila sa incetineasca imbatranirea cutanata »

CARCTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate subacuta « non toxic »
  • Toxicitate cronica « non toxic »
  • Actiune iritanta cutanata acuta « non iritanta »
  • Actiune iritanta cutanata subacuta  « non iritanta »
  • Actiune teratogena « non teratogen »
  • Actiune cancerigena cutanata « non cancerigen »
  • Actiune sensibilizanta cutanata « non sensibilizant »
  • Actiune fototoxica « non fototoxica »
  • Actiune fotoalergica « non fotoalergic »

POLYQUATERNIUM-7

Este un ingredient care se foloseste foarte bine in produsele destinate ingrijirii pielii in general si in preparatele tricologice, atat cele care vin in contact cu scalpul cat si cu parul.

In produsele destinate parului, acest ingredient pune in evidenta proprietatile sale filmogene dar confera parului un aspect lucios si matasos.

Filmul care se formeaza in jurul firului de par il reda pretios, deoarece permite obtinerea si mentinerea coafurilor ( bucle, onduleuri, etc.) chiar si fara uscari agresive.

In plus, puterea sa de lubrifiere, faciliteaza coafare si diminueaza timpul realizarii acesteia, chiar si pentru coafuri relativ dificile.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Trecand testul « Repetead Insult Patch Test », care este cel mai rigid si sever test clinico-farmacologic existent, ac est produs este clasificat ca fiind complet non iritant, complet non sensibilizant si incapabil sa dezvolte manifestari iritative sau alergice.

DISODIUM EDTA

Sarea bisodica a acidului etilen diamin tetra acetic este un agent care blocheaza si cheleaza calciul si magneziul ( duritatea apei este dependenta de cantitatea de saruri de calciu si magneziu)

Prin urmare, introducerea unei cantitati optime de DISODIUM EDTA in produse, permite produsului in sine sa-si exprime caracteristicile chiar si in prezenta unei ape dure.

In plus, daca este adaugat intr-o concentratie optima in produs, sustine conservantii pentru o functionare optima si prelungeste termenul de deteriorare al produsului.

LYSINE THIAZOLIDINE CARBOXYLATE

Acest ingredient, compus din mai multe principii active cu functionalitate specifica si eficacitate clinica, este definit ca antiseboreic prin excelenta si chimic este un complex de aminoacizi sulfurat salificat cu lizina

Functionalitatea acestui ingredient este polivalenta, dar s-a demonstrat eficace in special pentru tratamentul preventiv, de ameliorare si normalizant al scalpului seboreic si cu matreatasi a pielii seboreice, asfixiate si preacneice.

Rolul sau seboechilibrant, caracteristica sulfului organic in legatura de aminoacizi, se verifica la nivelul glandelor sebacee, cu o actiune normalizanta asupra productiei de sebum. In acelasi timp, lizina are o actiune de eliminare a matretii si dermopurificanta.

Demn de specificat este faptul ca acest ingredient, in ciuda eficacitatii clinice semnificative si dovedite, a fost chiar testat, dupa metodele precise ale tehnicii farmacologice, rezultand complet inofensiv.

Eficacitatea clinica si siguranta acestui ingredient au fost confirmate in mod univoc in mai multe centre universitare dintre care:

  • UNIVERSITATEA DIN MILANO, Catedra de farmacologie a Facultatii de Medicina si Chirurgie
  • SPITALUL MAGGIORE din Novara, Divizia de Dermatologie
  • UNIVERSITATEA DIN FERRARA, Clinica de Dermatologie

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate « produsul este complet inofensiv »
  • Toleranta cutanata « totala »
  • Toleranta oculara « totala »
  • Sensibilitate « nu este sensibilizant »

PROPYLENE GLYCOL

Acest tip de PROPYLENE GLYCOL este o substanta dotata cu proprietati umectante , deci atunci cand este inserata in concentratie optima in produsele cosmetice este capabila sa mentina la un nivel constant procentul de apa.

Datorita hidrofiliei ridicate si a efctului de umezire pe care-l are, este considerata unul dintre cei mai clasici anti-deshiodratanti.
In plus, avand si si proprietati fungistatice, aceasta substanta devine indispensabila in produsele destinate pielii si parului.

TUSSILAGO FARFARA (COLTSFOOT) FLOWER EXTRACT, ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT, CINCHONA SUCCIRUBRA BARK EXTRACT

Evaluarile clinico farmacologice ale acestei substante, cand este formulata corespunzator in doze functionale, a permis sa fie clasificata ca « nutrient natural si fiziologic al bulbului capilar », ce respecta din plin faza anagen (perioada de crestere intensiva a parului), catagen (perioada de regresie morfologica a de declin ale activitatii bio-chimice), TELOGEN (perioada temporara de oprire a activitatiii bio-chimice a foliculului pilifer).

Aceasta substanta este un extract alcoolic vegetal a carei actikune este caracterizata de un impuls reechilibrant al proceselor oxidoreducatoare fiziologice.

Hranirea bulbului capilar se actualizeaza cu aceasta substanta, datorita normalizarii schimbului metabolic si respirator dintre radacina firului de par si circulatia sanguina, fara producerea unei vasodilatari mai mult sau mai putin generalizata asa cum se intampla de obicei prin folosirea altor produse destinate aceluias scop (caderea parului), deci cu riscuiri ridicate.

Publicare din revista stiintifica « skin care instant reports », cu referire la testele clinico farmacologici relative la aceasta substanta :

Dupa 100 de aplicari ale produsului examinat, pe 26 de pacienti din 30 s-a obtinut o completa crestere a parului si procentul firelor de par in faza telogen a scazut sub 15%.

Pe timpul tratamentului, s-a putut observa ca produsele care contin acest principiu activ, nu cauzeaza hiperseboree compensatoare a scalpului si deci se obtine un efect de recul al sistemului sebaceu.

Putem concluziona ca tratamentul determina la marea parte a pacientilor o ameliorare semnificativa a atrofierii bulbului pilifer si duce la o normalizare a raportului anagen/telogen, indicativul cel mai puternic in cazul de cadere patologica a parului.

In decenii de observatie practica, nu au fost observate nici un fel de efecte colaterale locale (eruptii cutanate de tip alergic, etc.) sau sistemice.

Ca o ultima analiza, putem defini acest principiu activ ca fiind un « factor natural de crestere fiziologica a parului, lipsit de efecte colaterale ».

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate subacuta « non toxic »
  • Toxicitate cronica « non toxic »
  • Iritatie primara « fara indici de iritatie »
  • Iritatie secundara «  fara indici de iritatie »
  • Actiune teratogena « non teratogena »
  • Actiune cancerogena « non cancerigena »
  • Actiune sensibilizanta cutanata « non sensibilizanta »
  • Actiune fototoxica « non fototoxica »
  • Actiune fotoalergica « nu provoaca fotoalergie »
  • Enzimomodulatie « nu inhiba activitatea  enzimatica cutanata »
  • Actiune embriotoxica « non embriotoxica »

IMIDAZOLIDINYL UREA

Aceasta substanta reprezinta un constituent fundamental al sistemelor conservante/antifermentative/antimicrobice de o valoroasa contributie, destinata conservarii produselor cosmetice si farmaceutice, deoarece pe langa activitatea sa de lupta contra bacteriilor, inclusiv GRAM+ (Gram pozitivi) si GRAM- (Gram negativi), este eficienta si impotriva drojdiilor ( concenratie de microorganisme vegetale, cu spori rezistenti, capabili sa secrete relevante cantitati de enzime ce produc diverse tipuri de fermentatii).

H.C.GRAM este numele fizicianului danez care a inventat sistemul analitic pentru a identifica diversele familii de bacterii, clasificate ca GRAM + si GRAM – :

Printre GRAM + gasim: streptococi, stafilococi, pneumococi, bacilul difteriei,etc.

Printre GRAM- gasim: bacilul tifosului, bacilul dizenteriei, colibacilul, gonococul, holera, etc.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toleranta cutanata « TOTALA »

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE

Acest compus, caruia i-a fost desemnat premiul international pentru cel mai bun sistem conservant, datorita spectrului sau larg de actiune activ a impotriva : bacteriilor, ciupercilor, drojdiilor,si algelor, este considerat si cel mai bun antimicrobic pe care farmacologia il cunoste.

Aceste caracteristici sunt exploatate la maxim in mometul in care este folosit ca ingredient in fabricarea produselor farmaceutice si cosmetice cu un nivel calitativ foarte ridicat, destinate curatarii corpului uman sub toate formele sale si a procedurilor sofisticate de anti degradare a produselor cu un ridicat continut tehnologic.