fbpx

SODIUM CHLORIDE

Aceasta molecula, cand este folosita in formule specifice destinate pentru obtinerea de produse sub forma de creme, in mod chimic este definita ca agent/aditiv reologic ( reologia este o stiinta foarte vasta care include studii chimico-formulative. In acest ultim caz, pentru agent reologic se intelege o molecula capabila sa emulsioneze in mod delicat suspensiile apoase care, daca sunt tratate in reactori cu un continut ridicat tehnologic, stau la originea produselor finite care din punct de vedere chimic sunt clasificate ca fiind creme.)

POLYQUATERNIUM – 10

Acest compus este in mod unic destinat tratarii pielii si la restructurarea parului.

Se caracterizeaza prin proprietati de avangarda stiintifica, atat ca si conditionant cat si ca antihistaminic ( antihistaminicele sunt substante utilizate pentru tratarea alergiilor).

De asemenea, acest compus este in masura sa confere moliciune si efect catifelat structurilor cheratinice pe o durata care nu are echivalent in toata gama de produse cationice.

Poseda o maxima compatibilitate atat cu scalpul cat si cu parul, conferind mereu, daca este inserat in formule pretioase adecvate, o nota superioara si inconfundabila.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toleranta cutanata « in concentratii de pana la 10% nu induce nici un tip de alergie cutanata si nici un tip de sensibilizare »

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Acest tip de hydroxyethylcellulose este cel de grad farmaceutic, cel mai pretios din aceasta gama, utilizat in producerea de produse farmaceutice cu rol de vehicul pe cale topica, deoarece prezinta biodisponibilitati ridicate in fata principiilor active terapeutice care necesita o absorbtie cutanata rapida.

HYDROXYETHYLCELLULOSE (grad farmaceutic)

Acest ingredient face parte si este clasificat in lista tensioactivilor amfoteri si este caracterizat de o compatibilitate foarte ridicata cu toate celelalte familii de tensioactivi.

Are o exceptionala compatibilitate cu pielea si are o mare putere de spumare, de vascozitate si gelificanta.

De asemenea, poseda caracteristici antibacterice si antimicotice (impotriva bolilor provocate de ciuperci microscopice, definite in mod generic « micoze »)

HYDROLYZED COLLAGEN

Acest compus este o molecula de polipeptide ( peptida este un compus compus dintr-unul sau mai multi aminoacizi prin legatura amidica –CO-NH-) din proteinele pielii (colagen), obtinut prin hidroliza si contine aminoacizii care se afla in piele in forma de peptide.

Utilizarea acestei molecule de colagen hidrolizat nu se bazeaza numai pe datele dermatologice pozitive in baza experientelor clinice din ultimii ani, dar si pe faptul ca polipeptidele de colagen, contrar celor folosite in mod normal in industria cosmetica, nu stimuleaza formarea antigenilor, deci nu provoaca reactii alergice pielii umane. ( prin antigen se intelege orice substanta care provoaca in organism formarea anticorpilor. Multe din aceste substante antigene sunt intr-adevar periculoase, cum ar fi de exemplu microbi patogeni, toxine microbiene, etc.).

Din acest motiv si in special pentru uzul cosmetic, cu scopul de a evita riscuri pentru sanatate, este indispensabila folosirea acestui tip specific de colagen hidrolizat, chiard aca este un ingredient mai scump decat cele folosite in mod normal de industria cosmetica.

Aceasta molecula, de asemenea, atunci cand este folosita in formule perfect functionale, isi manifesta caracteristicile pozitive eutrofice atat pe piele cat si pe par chiar dupa prima aplicare.

Aceasta molecula dispune si de caracteristici de fond si este absorbita de piele si par.

A fost demonstrat stiintific faptul ca acest tip de colagen hidrolizat este absorbit pana la o concentratie de 1%  iar afinitatea sa creste cu cat starea pielii si al parului este mai degradata, ceea ce inseamna ca actiunea sa pozitiva creste in mod direct proportional in functie de cat este nevoie pentru a restructura in mod eficace pielea si parul.

Tipul de aderenta al acestei molecule pe piele si pe par este de asa natura ca, chiar dupa spalari repetate, stratul format nu suporta alterari.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

– Comportament fiziologic si biologic    « optim »
– Toleranta cutanata    « optima »
– Toleranta oculara    « totala »
– Efect potentare antigeni    « niciunul »
– Efecte toxice     « niciunul »

PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES

Acest produs , pentru proprietatile sale chimice, fizice si fiziologice, este in mod univoc clasificat ca agent care contribuabil si reintegrator pentru retetele farmaceutice si cosmetice destinate corpului uman.

Fiind foarte eficace si tolerata in mod optim de piele, respecta din plin exigentele dermatologilor chiar si in ceea ce priveste continutul lipidic al pielii.

In dermatologie este un pretios ajutor si in tratarea psoriazisului.

Are proprietatea de a inmuia descuamarile pielii, permitand astfel si altor medicamente sa-si dezvolte functiile intr-o maniera mult mai eficienta. Caracteristica ciudata, insa de o mare valoare clinica este faptul ca s-a dovedit a fi in mod extraordinar eficient in tratarea infectiilor din zonele corporale pilifere, si deci dificil de tratat, si in mod special pentru tratarea infectiilor si a patologiilor in general care afecteaza scalpul ( dermatite, eritem, matreata, prurit, descuamari, etc.)

CHLOROXYLENOL

Sub denumirea de chloroxylenol sunt luate in considerare multe molecule cu caracteristici si calitati diferite.

Prin urmare, in acest document sunt descrise caracteristicile speciale de tip chloroxylenol care sunt utilizate in formulele Villa Borghini, deoarece este vorba despre o molecula dotata cu o foarte mare eficacitate clinica si care se distinge de alte molecule din aceeasi familie, chiard aca sunt clasificate generic cu aceeasi definitie de chloroxylenol.

Tipul de chloroxylenol utilizat in formulele VB este o substanta ce se caracterizeaza printr-o mare putere antibacterica( testele clinice si farmacologice efectuate pe aceasta molecula au evidentiat ca puterea sa antibacterica este de o relevanta extraordinara, fiind de 600 de ori superioara puterii antibacterice a fenolului pur)

Cu toate acestea, si aici este caracterul exceptional al acestei substante, in afara faptului de a avea extraordinare calitati antibacterice in acelasi timp a demonstrat ca nu cauzeaza nici un efect caustic pe tesuturile umane.

De asemenea  inca, functia sa ramane nealterata chiar si in prezenta substantelor proteice iar aceasta caracteristica o face sa se distinga si are o maxima relevanta pentru succesul tratamentului destinat tratarii afectiunilor scalpului.

Caracteristicile mentionate mai sus fac aceasta substanta pretioasa si unica in rezolvarea tuturor cazurilor de nerezolvat cu alte substante.

Pentru extraordinarele sale caracteristici demonstrate, acest tip special de chloroxylenol se regaseste si in sectorul stomatologic ( pentru tratarea afectiunilor cavitatii bucale).

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Putere antibacteriana de 600 de ori superioara fata de fenol pur
  • Complet lipsita de efecte caustice pe tesuturile umane

SULFUR

Acest tip de sulf este o molecula pura obtinuta prin procedee sofisticate de rafinare si mult superioara celor folosite in mod uzul in industria cosmetica.

Folosirea sa isi gaseste intrebuintarea in preparatele antimatreata, in preparatele conditionante si in emulsiile pentru bebelusi.

In sectorul farmaceutic este utilizata in tratamentele antiacneice de diverse tipuri.