fbpx

WATER

ALCOHOL

Acest produs este clasificat ca fiind antiseptic si anti infectios pentru utilizare locala.

TUSSILAGO FARFARA (COLTSFOOT) FLOWER EXTRACT, ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT, PEG-4 PROLINE LINOLENATE

Concentratia de molecule din  care este compus acest ingredient unic, a demonstrat caracteristici evidente, definite ca : factori de nutritie cutanata si conditionant al parului.

In plus, permite mentinerea nivelului optim de umiditate al pielii, ameliorand in acelasi timp elasticitatea acesteia.

Actiunea sa eutrofica (eutrofia : dezvoltare armonioasa a organismului ca urmare a unei bune nutritii a organismului) s-a demonstrat a fi non-toxica, non-iritanta si non- alergenica.

Aceasta substanta este un bio stimulant cutanat care actioneaza atat la nivelul dermei cat si al epidermei, crescand nivelul de prolina (aminoacid, unul din produsele din sciziunea moleculei proteice) si deci, incetinind procesul de imbatranire al colagenului.

Studiile  farmacocinetice au demonstrat ca structura acesteia favorizeaza completa penetrare cutanata, exercitand o functie trofica si reechilibranta a membranelor celulelor afectate de agentii nocivi exogeni cat si endogeni sau de alta natura.

Cercetarile farmacocinetice au demonstrat cum aceasta substanta este absorbita in proportie relevanta (cca 50%) de catre epidermasi , in mod verosimil retinuta intr-o concentratie ridicata de catre corneocitele epidermei ( stratul cornos al pielii)

In derma, se regaseste o mai mare cantitate de prolina, in urma utilizarii, necesara pentru sinteza colagenului.

Viceversa, acidul linoleic reclama, la acest nivel, o concetratie inferioara celei din epiderma, fiind utilizata aici de catre celulele cu carenta in acizi grasi esentiali.

In concluzie, acest produs  exercita, actionand simultan asupra dermei si epidermei, o actiune eutrofica si dermoprotectiva asigurand astfel integritatea anatomica si functionala a straturilor cutanate sarace in cheratina si deshidratate.

Pentru aceste caracteristici functionale ale sale este definita ca : « molecula capabila sa incetineasca imbatranirea cutanata »

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate subacuta « non toxic »
  • Toxicitate cronica « non toxic »
  • Actiune iritanta cutanata acuta « non iritanta »
  • Actiune iritanta cutanata subacuta « non iritanta »
  • Actiune teratogena « non teratogen »
  • Actiune cancerigena cutanata « non cancerigen »
  • Actiune sensibilizanta cutanata « non sensibilizant »
  • Actiune fototoxica « non fototoxica »
  • Actiune fotoalergica « non fotoalergic »

LYSINE CARBOXYMETHYL CYSTEINATE

Acest ingredient, compus din mai multe principii active cu functionalitate specifica si eficacitate clinica, este definit ca antiseboreic prin excelenta si chimic este un complex de aminoacizi sulfurat salificat cu lizina

Functionalitatea acestui ingredient este polivalenta, dar s-a demonstrat eficace in special pentru tratamentul preventiv, de ameliorare si normalizant al scalpului seboreic si cu matreatasi a pielii seboreice, asfixiate si preacneice.

Rolul sau seboechilibrant, caracteristica sulfului organic in legatura de aminoacizi, se verifica la nivelul glandelor sebacee, cu o actiune normalizanta asupra productiei de sebum. In acelasi timp, lizina are o actiune de eliminare a matretii si dermopurificanta.

Demn de specificat este faptul ca acest ingredient, in ciuda eficacitatii clinice semnificative si dovedite, a fost chiar testat, dupa metodele precise ale tehnicii farmacologice, rezultand complet inofensiv.

Eficacitatea clinica si siguranta acestui ingredient au fost confirmate in mod univoc in mai multe centre universitare dintre care:

  • UNIVERSITATEA DIN MILANO, Catedra de farmacologie a Facultatii de medicina si Chirurgie
  • SPITALUL MAGGIORE din Novara, Divizia de Dermatologie
  • UNIVERSITATEA DIN FERRARA, Clinica de Dermatologie

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate « produsul este complet inofensiv »
  • Toleranta cutanata « totala »
  • Toleranta oculara « totala »
  • Sensibilitate « nu este sensibilizant »

MAGNESIUM ASPARTATE, PEG-8

Acest compus este format din Aspartat de Magneziu si PEG-8 (denumit si poli etilen glicol 400, cu caracteristici umectante), este un activator, cu aplicatie locala a proceselor energetice ale pielii.

Pe langa aceasta, acest produs este in masura sa neutralizeze eventualele efecte enzimotoxice ale produselor emulsionantge.

Pentru cele spuse mai spus, acest compus este definit ca fiind un «balsam bio-chimic al proceselor energetice ale pielii »

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Protocol toxicologic « niciun efect negativ »
  • Protocol de enzimomodulare « niciun efect negativ »

HYDROLIZED GLYCOSAMINOGLYCANS

Acest compus este un metabolit activ care actioneaza ca un precursor al sintezei mucopolizaharidelor acide ( substante hidratante si reconfortante. Molecula acidului hialuronic poate fi luata ca exemplu de structura mucopolizaharidica), facilitand hidratarea la n ivel dermic.

Acest tip de hydrolyzed glycosaminoglycans, este cel mai eficace factor hidratant direct pentru pielea sanatoasa, evaluat de experienta clinica, de cercetarile histochimice, din verificarea autoradiografica si radiometrica si de controlul magnetic nuclear.

Este un precursor al mucopolizaharidelor, care nu asigura numai un simplu transport al apei sau o simpla retentie de apa in derma, ci o modificare conformationala a macromoleculelor care conditioneaza o redistributie a moleculelor de apa.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Protocol toxicologic « niciun efect negativ »
  • Protocol de enzimomudulatie « Niciun efect negativ »

PEG-4 PROLINE LINOLEATE

Concentratia de molecule din  care este compus acest ingredient unic, a demonstrat caracteristici evidente, definite ca : factori de nutritie cutanata si conditionant al parului.

In plus, permite mentinerea nivelului optim de umiditate al pielii, ameliorand in acelasi timp elasticitatea acesteia.

Actiunea sa eutrofica (eutrofia: dezvoltare armonioasa a organismului ca urmare a unei bune nutritii a organismului) s-a demonstrat a fi non-toxica, non-iritanta si non-alergenica.

Aceasta substanta este un bio stimulant cutanat care actioneaza atat la nivelul dermei cat si al epidermei, crescand nivelul de prolina ( aminoacid, unul din produsele din sciziunea moleculei proteice) si deci, incetinind procesul de imbatranire al colagenului.

Studiile  farmacocinetice au demonstrat ca structura acesteia favorizeaza completa penetrare cutanata, exercitand o functie trofica si reechilibranta a membranelor celulelor afectate de agentii nocivi exogeni cat si endogeni sau de alta natura.

Cercetarile farmacocinetice au demonstrat cum aceasta substanta este absorbita in proportie relevanta (cca 50%) de catre epidermasi, in mod verosimil retinuta intr-o concentratie ridicata de catre corneocitele epidermei (stratul cornos al pielii)

In derma, se regaseste o mai mare cantitate de prolina, in urma utilizarii, necesara pentru sinteza colagenului.

Viceversa, acidul linoleic reclama, la acest nivel, o concetratie inferioara celei din epiderma, fiind utilizata aici de catre celulele cu carenta in acizi grasi esentiali.

In concluzie, acest produs  exercita, actionand simultan asupra dermei si epidermei, o actiune eutrofica si dermoprotectiva asigurand astfel integritatea anatomica si functionala a straturilor cutanate sarace in cheratina si deshidratate.

Pentru aceste caracteristici functionale ale sale este definita ca: « molecula capabila sa incetineasca imbatranirea cutanata »

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate subacuta « non toxic »
  • Toxicitate cronica « non toxic »
  • Actiune iritanta cutanata acuta « non iritanta »
  • Actiune iritanta cutanata subacuta « non iritanta »
  • Actiune teratogena « non teratogen »
  • Actiune cancerigena cutanata « non cancerigen »
  • Actiune sensibilizanta cutanata « non sensibilizant »
  • Actiune fototoxica « non fototoxica »
  • Actiune fotoalergica « non fotoalergic »

PROPYLENE GLYCOL

Acest tip de PROPYLENE GLYCOL este o substanta dotata cu proprietati umectante, deci atunci cand este inserata in concentratie optima in produsele cosmetice este capabila sa mentina la un nivel constant procentul de apa.

Datorita hidrofiliei ridicate si a efctului de umezire pe care-l are, este considerata unul dintre cei mai clasici anti-deshiodratanti.

In plus, avand si si proprietati fungistatice, aceasta substanta devine indispensabila in produsele destinate pielii si parului.

LYSINE THIAZOLIDINE CARBOXYLATE

Acest ingredient, compus din mai multe principii active cu functionalitate specifica si eficacitate clinica, este definit ca antiseboreic prin excelenta si chimic este un complex de aminoacizi sulfurat salificat cu lizina

Functionalitatea acestui ingredient este polivalenta, dar s-a demonstrat eficace in special pentru tratamentul preventiv, de ameliorare si normalizant al scalpului seboreic si cu matreata si a pielii seboreice, asfixiate si preacneice.

Rolul sau seboechilibrant, caracteristica sulfului organic in legatura de aminoacizi, se verifica la nivelul glandelor sebacee, cu o actiune normalizanta asupra productiei de sebum. In acelasi timp, lizina are o actiune de eliminare a matretii si dermopurificanta.

Demn de specificat este faptul ca acest ingredient, in ciuda eficacitatii clinice semnificative si dovedite, a fost chiar testat, dupa metodele precise ale tehnicii farmacologice, rezultand complet inofensiv.

Eficacitatea clinica si siguranta ecestui ingredient au fost confirmate in mod univoc in mai multe centre universitare dintre care :

  • UNIVERSITATEA DIN MILANO, Catedra de farmacologie a Facultatii de Medicina si Chirurgie
  • SPITALUL MAGGIORE din Novara, Divizia de Dermatologie
  • UNIVERSITATEA DIN FERRARA, Clinica de Dermatologie

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

  • Toxicitate « produsul este complet inofensiv »
  • Toleranta cutanata « totala »
  • Toleranta oculara « totala »
  • Sensibilitate « nu este sensibilizant »

2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL

Aceasta substanta este un constituent fundamental al conservantilor/antifermentativilor/antimicrobicilor cu o contributie semnificativa  in conservarea produselor cosmetice si farmaceutice, deoarece in afara de lupta sa impotriva bacteriilor , printre care GRAM + si GRAM – este eficient  si impotriva drojdiilor ( concentratii de microorganisme vegetale cu spori rezistenti in masura sa secrete cantitati relevante de enzime care produc diverse tipuri de fermentatii) si mucegaiuri (tipuri de ciuperci pluricelulare, capabile sa acopere anumite suprafete sub forma de mucoase spongioase care de obicei se reproduc prin intermediul unor spori)

Printre GRAM + gasim: streptococi, stafilococi, pneumococi, bacili de difterie, etc.

Printre GRAM – gasim: bacilul tifosului, bacilul dizenteriei, colibacili, holera, etc.

Aceste caracteristici sunt exploatate la maxim daca substanta este folosita ca ingredient in productia de produse cosmetice si farmaceutice de o foarte buna calitate concepute pentru curatarea corpului uman in toate formele sale cat si a procedurilor sofisticate anti-degradare pentru produsele cu un grad tehnologic ridicat.

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

Toleranta cutanata – « TOTALA »

PHENOXYETHANOL

Acest compus este de o exceptionala eficacitate datorita spectrului sau amplu de actiune activa impotriva bacteriilor, ciupercilor, drojdiilor si algelor. Aceste caracteristici sunt exploatate la maxim daca este utilizat ca ingredient in productia produselor farmaceutice si cosmetice de mare calitate proiectate pentru curatarea corpului uman in toate formele sale cat si a procedurilor sofisticate anti-degradare pentru produsele cu un grad tehnologic ridicat

CARACTERISTICI TOXICOLOGICE

Toleranta cutanata  –  « TOTALA »